Over Marijke

Over Marijke

Ik zal me eerst even voorstellen, zodat je een beeld krijgt van de persoon achter Sanaa’s art.

Mijn naam is Marijke van Santvoort, geboren in 1955 en ik woon samen met mijn vriend Jack. Ik ben moeder van 4 kinderen die allemaal een zelfstandig leven leiden. Ik heb 3 kleinkinderen die in Canada wonen, waar ik regelmatig naartoe ga.

Ik kom uit een creatieve familie, die mij eerst heeft laten kennismaken met de muziek. Nu speel ik al jaren saxofoon in een Combo. Mijn inspiratie om te gaan schilderen en beeldhouwen is op jonge leeftijd gaan groeien. Ik ben begonnen met brooddeeg en kerststalbeelden te maken. De resultaten gaven mij de inspiratie om er mee door te gaan. Later ben ik overgestapt op powertex beelden. Powertex is een textielverharder, waarmee je echt alles kunt maken! Zowel abstract als figuratief. Ik ben bezig met een opleiding om gecertificeerd te worden, zodat ik ook workshops kan geven. Ik wil graag cursisten met dit materiaal laten kennismaken om net zo enthousiast te worden als ik om lekker creatief bezig te zijn.

Een andere passie is het beeldhouwen. Ik voelde altijd al dat ik daar veel affiniteit mee had en “later” echt iets mee wilde gaan doen. Nu beeldhouw ik al inmiddels 10 jaar en heb af en toe een expositie. Ik heb door de jaren heen geleerd, dat de steen “bepaalt”. Ik begreep deze uitdrukking in aanvang niet, maar heb nu veel respect voor de steen waar ik mee werk, waardoor ik bewust word van de mogelijkheden.

De schilderkunst was onvermijdelijk mijn volgende passie. Als autodidact schilder, illustreert het ontdekken van nieuwe technieken hoeveel meer er te ontdekken valt. Het maken van kunst stelt me in staat om mijn ideeën, gedachten en gevoelens uit te drukken. Door mijn enthousiasme, ontdek ik nog altijd nieuwe technieken. Mijn werken zijn expressie en vol kracht. Daarbij richt ik me bewust op de kracht en energie van kleur. Meerdere lagen creëren diepte die de kijker ruimte geef voor zijn eigen interpretatie.

Ik nodig iedereen van harte uit om betrokken te raken bij de verscheidenheid van mijn kunst op gebied van schilderijen, beeldhouwen en powertex beelden.